top of page

Historien til Ali


Jeg heter Ali Elturk, og er grunnlegger av Feniqia restauranter i Norge. Jeg ble født i Libanons hovedsted Beirut. I denne tiden, var Libanon under en borgerkrig som har vart i 15 år. Det var en veldig vanskelig tid for Libanesere, spesielt for barna. Jeg kunne ikke gå ut, i stedet var jeg hjemme med min mor. Jeg brukte å være med henne på kjøkkenet, observere henne lage Libanesisk mat, og hjelpe henne når det var mulig. Dette var en fin mulighet for meg å lære å lage mat, og etter hvert, ble Libanesisk mat min lidenskap! Jeg husker at første retten jeg laget var Fattoush salat.

Jeg flyttet til Norge i 2012. Det var ikke lett for meg å flytte til Norge, jeg husker at jeg ikke kunne lage Libanesisk mat fordi flere ingredienser fantes ikke i landet. I tillegg, var det ingen restaurant som serverte autentisk libanesisk mat. Det var da jeg begynte å tenke å åpne en Libanesisk restaurant i Oslo. Etter 2.5 år av forberedelse, ble jeg klar for å åpne min første restaurant i Lillestrøm.

Noen av vanskelighetene som jeg fikk var å finne autentiske libanesiske kokker som jeg kunne ansette, i tillegg var det en utfordring å finne ingredienser av god kvalitet. Matleverandører visste ikke nok om Libanesisk mat, så jeg måtte hjelpe dem å finne disse ingrediensene.

I dag, er maten hos Feniqia laget av Libanesiske kokker og ingrediensene er importert rett fra Libanon.

I fremtiden, vil jeg gjerne åpne Feniqia avdelinger i Norges største byer.

Jeg har et ønske om at hver nordmann skal smake libanesisk mat, hvert fall en gang.

bottom of page